Kattintson ide amennyiben nyelvet kíván változtatni

hu-HU ru-RU bg-BG
ban_01_hg.png

Mi a fülgyulladás?

A fülgyulladás (otitis) egy általános, összefoglaló kifejezés a fül gyulladásos megbetegedéseire, amely gyakoribb gyermekek, mint felnőttek esetében. A fülgyulladásnak több fajtáját különböztetjük meg, függően a gyulladás eredetétől, illetve hogy a fülnek mely részét érinti (külső-, közép-, vagy belsőfül gyulladás):

 

baguetteKülsőfül gyulladás az, amelyet fertőzések, rovarcsípések, karcolások vagy kisebb sérülések, égések vagy kirepedezés okoznak, illetve ekcémás vagy pikkelysömörtől szenvedő betegek esetén ismert.

 

baguetteHeveny (akut) középfül gyulladás (otitis media) influenza vagy megfázás következtében, légnyomás változásakor (repülőgépen vagy búvárkodás alkalmával) vagy fertőzött vízzel való érintkezés esetén következhet be (pl. uszodában).

 

baguetteBelsőfül gyulladás krónikus heveny középfül gyulladás, allergia vagy más fertőzések következményeként léphet fel (agyhártyagyulladás, orrmelléküreggyulladás, stb.).

 

 A külső és heveny középfül gyulladásokat megjelenési gyakoriságuk szerint osztályozzuk. Ennek megfelelően megkülönböztetünk:

A fülgyulladás típusai

Otitis

 

További információkért