Kattintson ide amennyiben nyelvet kíván változtatni

hu-HU ru-RU bg-BG
ban_02_hg.png

Hogyan kell használni az Otipax®-ot ?

Heveny középfülgyulladás esetén, amennyiben a beteg dobhártyája sértetlen, a fájdalom csillapítására a szokásos adagolása 3-4 csepp Otipax® a hallójáratba csepegtetve, naponta 2 vagy 3 alkalommal. A kezelés ne tartson tovább 10 napnál. 10 nap letelte után forduljon kezelőorvosához, hogy az eredeti diagnózist szükség esetén felülvizsgálja.

A heveny középfülgyulladástól felnőttek is szenvedhetnek. Ez általában erős légnyomáscsökkenés miatt bekövetkező fülgyulladás (barotraumaotitis), amely repülés vagy búvárkodás közben alakulhat ki, lásd a heveny (akut) középfülgyulladásról szóló részt.

Az Otipax® alkalmas felnőttek kezelésére is, az adagolás a gyermekekével megegyező.

Hasznos tanácsok, tippek

A könnyebb használat érdekében finoman billentse a gyermek fejét az ellenkező irányba, amikor a készítményt becseppenti a hallójáratba.Az Otipax® cseppjei egészen a hallójárat legaljáig lejutnak a dobhártyán keresztül. Ezért a billentett fejtartást néhány másodpercig még tartsuk meg a becseppentés után. Hogy elkerüljük, hogy a fülbe hideg folyadékot cseppentsünk, ajánlott az Otipax® üvegcsét a kezünkben kissé felmelegíteni használat előtt.

Az Otipax®tárolási körülményei

Otipax® ellenjavallatok